Jeden z nejoblíbenějších dezertů mého partnera Michala, je čokoládová pěna. Jelikož mám recept takto nazvaný i v mé papírové kuchařce, nemohl nést jiný název ani zde.
suroviny:
- 100 g vysokoprocentní čokolády
- 160 ml smetany ke šlehání
- Bílky ze 2 vajec
postup:
Čokoládu si rozpustím ve vodní lázni a nechám trochu vychladnout. Smetanu vyšlehám do šlehačky a až potom bílky do sněhu, aby mi mezitím sníh nespadl. Následně vše pomalu promíchám. Nejprve čokoládu do smetany a potom přidám bílky. Vše dělám velmi opatrně, tak aby se mi neztratila všechna pěna. Nejčastěji používám stěrku na těsto, kterou směs jakoby nadzvedávám zespodu. Nakonec už nezbývá nic jiného, než nabrat do zvolených nádob a nechat ztuhnout v lednici (ideálně přes noc).