Hlavní chody Recepty

Fusilli s krémovou omáčkou bez smetany

Jednoduchý a rychlý recept na rostlinnou krémovou omáčku z pár surovin. Květák se dá v receptu nahradit i jinou zeleninou nebo třeba žampiony. Vše se totiž společně rozmixuje do hladké omáčky, která nebude potřebovat ani kapku smetany.

suroviny:

  • 250 g fusill
  • 100 g tofu natural
  • 120 g uvařeného květáku
  • 1 ČL tahini
  • 1 PL citronové šťávy
  • 1 ČL lahůdkového droždí
  • ½ ČL sušeného česneku
  • Sůl, pepř
suroviny

postup:

Těstoviny uvařím podle návodu a nechám si asi 1 dcl vody z uvařených těstovin. Květák rozdělím na růžičky a asi 5 minut povařím v horké vodě nebo připravím na páře. Do mixéru rozdrobím tofu, přidám květák, tahini, citronovou šťávu, lahůdkové droždí, sušený česnek, sůl, pepř a vodu z těstovin. Vše rozmixuji dohladka. Po rozmixování ochutnám a případně ještě dochutím. Omáčku naliji přímo na těstoviny a chvilku společně povařím, než těstoviny servíruji. Podávala jsem s restovanými houbami a cherry rajčátky.

Fusilli s krémovou omáčkou bez smetany