Jednoduchý a rychlý recept na rostlinnou krémovou omáčku z pár surovin. Květák se dá v receptu nahradit i jinou zeleninou nebo třeba žampiony. Vše se totiž společně rozmixuje do hladké omáčky, která nebude potřebovat ani kapku smetany.
suroviny:
- 250 g fusill
- 100 g tofu natural
- 120 g uvařeného květáku
- 1 ČL tahini
- 1 PL citronové šťávy
- 1 ČL lahůdkového droždí
- ½ ČL sušeného česneku
- Sůl, pepř
postup:
Těstoviny uvařím podle návodu a nechám si asi 1 dcl vody z uvařených těstovin. Květák rozdělím na růžičky a asi 5 minut povařím v horké vodě nebo připravím na páře. Do mixéru rozdrobím tofu, přidám květák, tahini, citronovou šťávu, lahůdkové droždí, sušený česnek, sůl, pepř a vodu z těstovin. Vše rozmixuji dohladka. Po rozmixování ochutnám a případně ještě dochutím. Omáčku naliji přímo na těstoviny a chvilku společně povařím, než těstoviny servíruji. Podávala jsem s restovanými houbami a cherry rajčátky.