Jednoduchý a velmi rychlý recept. Díky cuketě není perník nikdy suchý a jelikož je i příprava velmi rychlá, neždímám z cukety po nastrouhání přebytečnou tekutinu. Pokud máme chuť na něco méně perníkového a více čokoládového, jednoduše vynechám perníkové koření a přidám na kousky nalámanou čokoládu. Mouku do receptu používám buď pšeničnou nebo špaldovou.
suroviny:
- 400 g hladké mouky
- 250 g třtinového cukru
- 150 g oleje
- 3 vejce
- 700 g nastrouhané cukety
- 1 čl sody
- 1 prášek do pečiva
- 3O g kakaa
- 1 čl perníkového koření
- špetka soli
postup:
Troubu si dám předehřát na 160°C. Cuketu si nastrouhám na jemno. Ve větší míse si smíchám s moukou všechny suché ingredience, promíchám a k nim následně přidám olej, vejce a nakonec i nastrouhanou cuketu. Vše pořádně promíchám, dám do vymazaného a kakaem vysypaného pekáče. Perník peču, dokud není špejle při zkoušce těsta suchá.